Häftigt tycker jag! Hur en svaghet kan bli till en styrka. Har alltid gillat personer, teser och modeller som ser möjligheter och kikar på det positiva i människan.

Har nu funnit något som heter SDI, Strength Deployment Inventory. Det är en snubbe som hette Elias Porter som ursprungligen tog fram den bakomliggande teorin kallad RAT. Den handlar om medvetenhet i relationer. Det finns mycket att säga om SDI, men en av sakerna jag verkligen gillar handlar om perspektivet på styrkor och svagheter.

Till exempel en person som andra tycker är en riktig känslomässig bulldozer som kör över dem. Då kan man ju säga att det är en svaghet, men inom Strength Deployment Inventory talar man istället om en överdriven styrka. Alltså en styrkande, till exempel att vara drivande, som här överdrivs och då blir en bulldozer.

Det känns ju lite lättare att göra lite mindre av något än att se det som en svaghet som jag behöver, om jag vill, bli av med. Så mycket bättre kommunikationen skulle bli bland många människor tror jag om man kunde ha med sig detta perspektiv.

En värld där man kan hjälpa varandra att balansera sina styrkor. Att finna styrkan i det som upplevs som en svaghet av omgivningen. Ballt!